Reiseblogg fra Travellerspoint

Gambei

Bankett

semi-overcast 28 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Vi sklir ut av smoggen i Bejing og drar østover til kysten og byen Yantai i Shandong-provinsen. Shandong er på størrelse med England og 93 mill innbyggere.
IMG_0436.jpg

EM-finalen BI-style blir å leie en hel toppetasje med bar. Ellers blir dagene fylt med bedriftsbesøk og kveldene fylt med %. Noe som skulle vise seg å bli en opplevelse er da lærer, Jan, trenger 2 elever til å holde han med selskap under en bankettt med Shandong People’s Association for Friendship with Foreign Countries.

Selskapet teller totalt 6 og vi håndhilser på Wise President, Mr Song, som beleilig nok ikke snakker et pøka ord engelsk. Vi får så vidt drikke i glassene før han reiser seg og utbringer en skål, ”gambei”. Det lille glasset går ned på høykant. Vi får knapt satt oss før Mr Song nok en gang, ”gambei”, ølglasset må ned på styrten. Jeg lurer på hva pokker som feiler han kineser’n. Trodde ikke disse kara var så hard på flaska. Eneste som mangler er litt Foo Fighters i bakgrunnen så har man jo et godt gammeldags norsk vors. Maten kommer på bordet, ”gambei”, Mr Song kaster i seg vinglasset som det var dop for en sykkelrytter. Med andre ord, ”gambei” = ”bånski”. Ikke noe nipping i glassene her i gården. Med Mr Song ved min side, kun adskilt av brennvinsflasken mellom oss, ble vi etterhvert gode venner. Gambei. Om det noen gang skulle være behov for det er jeg mer enn velkommen til å bo hos han og hans familie. Disse kineserne sier masse sprøyt. Masse god mat ble spist. Det inkludere de ”1000 år gamle eggene”, råtne egg! Jaja, gambei!

De sier man kan sitte dagevis i møte å få utrettet det samme man utretter på en middag. Jeg begynner å skjønne hvorfor - Gambei - Kineserne rater deg på hvor mye man kan drikke. Vel, jeg bestod manndomsprøven, klokka var 8 og vi var møkk dritings.

IMG_0457_1.jpg
Sightseeing

IMG_0466_1.jpg
Vinsmaking

IMG_0433_1.jpg
Warm welcome

IMG_0439.jpg
Business suit BI-style

Skrevet av henninkm 03:28 Arkivert i Kina Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint