Reiseblogg fra Travellerspoint

Beijing

Sjing-chong-kinamann

overcast 28 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Det er som noen kastet lasso rundt herr Moe/fru Luna. Ikke bare-bare å gå fra å reise med mer eller mindre ”open minded” folk til gruppereise med BI. Bare hotellet vårt, Beijng Grand Millenium, legger an tonen for hvordan dette skal bli. 5 stjerner +, til og med egen hodeputemeny – 8 forskjellige! Jomfruer i nød hadde vært mindre klare enn pikkoloene, og tror de hadde neppe nølt om man hadde bedt om få tennene pusset eller tørket stumpen.
IMG_0429.jpg

Kina og Beijing, Peking blant nostalgiske akademikere, er alt annet enn jeg forventet meg. Nå er vel neppe den delen av Beijing jeg ser representativet for hvordan det virkelig er, men man kan ikke bli annet enn imponert over utviklingen i Kina, på grensen til skremmende. Det bygges og bygges og nye skyskrapere dukker opp som paddehatter. Kina er virkelig på vei opp og frem. Igjen er det vi som kan lære av kineserne ikke omvendt. Men man mister mye ved å bare se det rike Kina, håper vi får opppleve litt annet også.

”Man er ikke en ekte mann før man har klatret Den kinesiske mur” – Mao Zedong

Gårsdagens fuktige kveld sitter fortsatt godt i kroppen da vi karrer oss opp på muren, og Maos ord om ekte mann kunne ikke virke mere fjernt. En kinamann kanskje? Smoggen, eller overskyet som de lokale kaller det, ligger som en tettvevd silketeppe og utsikten like bra som under hopprenn i kollen. Tror Armstrong skulle tatt et meget stor steg for å skue veggen fra månen den dagen.
IMG_0402.jpg

Vi peiser på med Himmelske fredsplass, Forbudte by, Temple of Heaven, Sommerpalasset, Lama tempel, Ming gravene pluss diverse silke- og perlefabrikker, te-partys og akrobatshow – 12 stk på en sykkel!

Hvis noen husker karen som hjalp meg i Kuala Lumpur (holy path og demon path)? Ble sjokkert over å finne ut at han var Wise President for et stort firma som har billboards over alt her. Verden er liten.

Vet ikke hvor mange updates det blir tid til heretter..

IMG_0390.jpg
IMG_0386.jpg IMG_0382.jpg IMG_0396_1.jpg IMG_0380_1.jpg IMG_0372.jpg

Skrevet av henninkm 03:56 Arkivert i Kina Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint