Reiseblogg fra Travellerspoint

Hong Kong

sunny 35 °C


Ta sjøveien inn by night og skriv stor H og stor K, stedet er stort, nesten majestetisk. Høres gammeldags ut, men anbefales på det sterkeste.
IMG_0255_1.jpg
Live it, love it – byens herlige gjennomtenkte slagord:s Vel med mindre man er villig til kaste plenty Hong Kong-$’s ut av vinduet er guesthousene like koselig og imøtekommende som en sibirsk vinter. Valget falt på Chung King Mansion i Kowloon. Noahs Ark av alt mellom himmel og jord, gule, brune, svarte, hvite, blå, alt i samme gryte. Rommet, altfor kort seng, knøttlite bad, TV, nattbord og lenestol, alt på under 6m2, og en førsteetasje full av indiske restauranter garanterer en jevn eim av curry 24-7.
IMG_0278.jpg
Et shoppingmekka ble jeg fortalt. Tja, butikker er det flust av, überbillig er det ikke. Kanskje hvis man er ute designer-ting, men det er ikke helt min bane. Ikke før jeg gifter meg inn i kongefamilien hvertfall (som virkelig er langt fra umulig i disse dager). Holdt meg til marked med gadgets, håndlagde ting og sokker med pålimte Lacoste-krokodiller. Det er når man svinger av neonbelyste avenyene og inn de skitne smågatene Hong Kong virkelig blir spennende. Bortsett fra en Mac-attack hos den ”gyldne buen” og en kaffe på Starbucks ble det kun lokal mat. Jeg overlevde, men for så vidt greit jeg ikke delte porseleensramme med noen.

”Ying & Yang”

Med en balanse som delvis sliter med å holde kroppen på selv det bredeste fortau og offisielt blitt tildelt prisen for ”stiveste rygg under 80år” av min gode venn og fysioterapeut, Sondre, burde jeg visst det var å be om trøbbel med ”Tai Chi”-kurs 0800 om morgen. Skrotten var definitivt ikke klar for ”wax on, wax off” fra guru ”Mr Miagi” på den side av lunsj. Hadde vært nok med et par ”hode-skulder-kne-og-tå”, men artig var det.
IMG_0273.jpg
Min kostbare tid ble delt 50-50 mellom shopping og sightseing. Tok et steg tilbake i tid og labbet rundt i gamle Hong Kong. Av en eller annen grunn når noen først selger noe, selger hele gata det samme, ginseng og hele gata selger ginseng, tørket fisk og hele gata selger tørket fisk. Ja, dere skjønner tegninga. Og hva er vel mer naturlig enn å bygge en utendørs rulletrapp på 800 meter midt i byen, verdens lengste? Går seff nedover 05-10, opp 10-midtnatt!

Smetter inn på det 125 år gamle Peak Tram opp til Victoria Peak, 552 meter. Tøyer nesten grensen for gravititet der den nærmest loddrett smyger seg oppover. Ikke glem at kordinatene fortsatt sier HK, så på toppen, selvfølgelig et kjøpesenter. Og før jeg vet ordet av det står jeg med én kule Häagen Dazs i kjeks til den nette sum av 55kr. Som å sette 0 som nevner i Hennings marginale substitusjonsbrøk , men utsikten var priceless.
IMG_0232.jpg IMG_0203_1.jpg
Været var mer enn knall helt til siste dag og byen ble sjekket opp av tyfonen fra Filippinene. Først tyfonvarsel 3, så senere tyfonvarsel 8. Ut av 10, vindfullt! Mer enn utallige timer ble brukt på flyplassen før flyet fikk en meget spennende take off. Og like etter, BOOM, lynet slår ned i flyet.
IMG_0364.jpg
Nå venter ”studier” i Kina. Nasal ”morn” og ”heisann” er innøvd og løssnippen funnet frem. Med andre ord klar for BI. Til og med BI-uniformen er i boks, blåstripet skjorte og hvit bukse. Er flau!
IMG_0255_1.jpg IMG_0363_1.jpg IMG_0191_1.jpg IMG_0201_1.jpgIMG_0290.jpg IMG_0313.jpg

Skrevet av henninkm 03:11 Arkivert i Hongkong Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint