Reiseblogg fra Travellerspoint

Macao

Gambling med liv og penger

sunny 36 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Såvidt landet i ”Las Vegas of the East” før jeg får slengt på meg på meg én av de 5 skjortene og dressen, kjøpte for en slikk og ingenting i Vietnam (og skoene jeg sist brukte i jungelen i Laos..). Slikk er $90USD om dagen, som igjen er ingenting med dagens kurs. Så totalt, for ingenting og ingenting, det er hvertfall slik mattelærerne prøver å få oss til å tenke. Finner meg en finsk venn på guesthouset og vi stikker ut for å gamble stort. Lang historie kort så skjønte jeg ikke halvparten av alle de kinesiske spillene, og det blir nok fortsatt grønn Go’dag når jeg kommer hjem.
IMG_0075.jpg IMG_0079.jpg

Ikke rare størrelsen på byen, et par øyer og 450 000 innbyggere, lite mot Hong Kongs 8mill. Med alle skyskraperne er stedet nesten høyere enn langt, men likevel proppet av gamle portugisiske sights. Starter med utsikten fra høyeste punkt, Macao Tower. Raskeste vei ned igjen, strikk selvfølgelig..

”Why live on the edge when you can jump off?”

Et par Macao-$ ut av lomma, på med sela og vips innser man ikke er helt ferdig med å gamble, denne gangen med livet som innsats. Blir helt ”Moe i knærne” på kanten, det virker med et uendelig langt ned. Og det er langt ned, 233meter for å være eksakt. Eller noe mer håper jeg siden selve hoppet er den lengden. Det tilsvarer eksakt 2 ganger høyden av Oslo Plaza. Skal ikke være høyere i hatten enn å si at jeg holdt på å tisse i shortsen. Var badeshorts, men likevel. 5-4-3-2-1-GO! Jeg må hoppe. Planen var å ta stort WUUHUUU på vei ned, det blir noe mer lignende et astmaanfall. Smeltet nok ingen hjerter. En helt sinnsyk crazy opplevelse. Kryss i boka, verdens høyeste bungee jump gjennomført – wuhu:)

IMG_0129.jpg

Når beina endelig slutter å skjelve kjøres det på med diverse flere sights. Men å lese om det er for dere kjedelig, kjedelig, kjedelig. Musemuet var forresten ganske tøft.

IMG_0170.jpg IMG_0158.jpg

Det er virkelig en viss portugisisk skjarm over stedet, kunne like gjerne vært i Portugal. Reise alene får deg ofte oppi situasjoner man aldri hadde vært ellers. Møter på verdens hyggligste mann, hvertfall Macaos hyggligste, da jeg skal ha en flaske vann. Etter 45min med ”small talk” insisterer han på at jeg ikke skal betale.

Blitt fortalt at den macanesiske maten skal være så fantastisk. Ble mer enn skeptisk da jeg ble anbefalt torsk av servitrisen. Det er vel ikke akkurat livretten. Må svelge både mat og ord, for det var en gastronomisk nytelse. Hvem ante at torsk kunne være så godt.

IMG_0181.jpg IMG_0104.jpgIMG_0119.jpg IMG_0098.jpg IMG_0151.jpg IMG_0085.jpg IMG_0065.jpg IMG_0066.jpg IMG_0087_1.jpg IMG_0147_1.jpgIMG_0069_1.jpg

Skrevet av henninkm 08:32 Arkivert i Macao Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint