Reiseblogg fra Travellerspoint

Ho Chi Minh - Vietnam

99% død

semi-overcast 35 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Jeg skulle visst bedre enn å sette meg på et fly på fredag den 13. Flyturen gikk bra, men da jeg lander føler jeg meg dårlig. Jeg svetter, beina svikter og jeg er svimmel. Jeg ber en taxi ta meg til nærmeste hotel med a/c og jeg sovner uten å blunke. Midt på natta våkner jeg og føler meg mildt sagt vanvittig dårlig. Jeg føler virkelig for å dra til sykehuset, men jeg er ikke i stand til å se eller komme meg ut av senga og har krampetrekninger. Komisk. Der og da trodde jeg det virkelig min siste time var kommet og det var punktum finale for vesle Henning. Hvis det er mulig å bli enda bleikere var jeg nok det. Jeg kan ikke gjøre annet enn å vente på å få sove igjen.
IMG_3199_1.jpg
Overrasket over å faktisk våkne opp igjen, føler jeg meg ørlite bedre. Likevel går hele dagen før jeg er i stand til å komme med ut av senga. Godt dobesøk ikke meldte seg. Først etter 2 døgn er jeg klar for å komme meg ut på gata for å spise. Mulig det var noe kryptonitt i nærheten, ellers aner jeg ikke hva som traff meg. Jeg antar det er i slike stunder man blir reflektert, solidarisk og får et annet syn på livet. Vel, det skjedde ikke. Det kjedelige er at jeg må sette strek over den noen hektiske planen jeg har for Vietnam.

Kjært barn har mange navn, så velg og vrak - Ho Chi Minh, HCMC eller Saigon. Byen var hovedstad i tidligere Sør-Vietnam og er fortsatt landets største by med 5,4mill innbyggere. Som mange andre byer i Sørøst-asia ser man en rivende utvikling, og det ble meg fortalt at byen har mer enn 3,5 mill mopeder. Ratio’n kjøretøy/innbyggere er skremmende, og selv om det ikke går smertefritt fletter det det hele seg sammen på en merkelig måte. Tenk hvis vietnameserne skulle være som gærne nordmenn, hver sin SUV.

Det som derimot driver deg til vanvidd er den vanvittige tutingen hele tiden. Jeg har ikke noen bra måte å beskrive det på, det må bare oppleves. De tuter oftere enn hvert sekund. Prøv og forsøk å sove på bussen når kompressorhornet runger i øret oftere enn Ari bruker stemte s’er..
IMG_3202_1.jpg
Trafikken i Asia er jo ikke helt som hjemme, men det er store forskjeller mellom landene. Stopper bilene, eller skal man flytte seg. Her er det definitivt siste alternativ, flytte seg! Ellers ender du fort opp som morgendagens kjøtt i en nuddelkopp Mr Lee. Mens andre turister løper febrilsk over gata og priser seg lykkelig hvis lemmer og lester er i behold, er jeg blitt ganske varm i trøya etter 1,5mnd og glir enkelt over gata.

Reise alene har gått bra så langt, nye venner finner man overalt. Begynner riktignok å bli litt lei den sedvanlige runden, ”Hei, jeg heter Henning og er fra Norge. Norge er kjent for olje, laks, binders og gul opera...” (ingen har peiling på hva en ostehøvel er). Føler meg som på et møte med Anonyme alkoholikere. Og vennene blir for det meste kun for ”one day stands”, med hyppig partner skifte.

Selgerne her er slitsomme, de bryter deg virkelig ned. Det er ikke det at de er så veldig innpåslitne, det er bare det at de er på deg hele tiden. Aldri fred å få. Kanskje de er mer merkbare når man reiser alene? En som definitivt fortjener plass her er en kar som kom bort til meg slepende på konfetti-kanon (!) han ville selge meg. Størrelse som en gammeldags TV. Er dette virkelig noe man kjøper på impuls? Synd han ikke snakket engelsk for jeg var veldig interessert i å vite hvor mange han faktisk solgt på årsbasis, eller på milleniumsbasis for den del. Én annenhver Olsok? Ja, jeg bet ikke på.
IMG_3204_1.jpg
Overalt hører jeg, ”Hey handsome!”. Det er riktignok sant, jeg er uimotstålig kjekk. Hvertfall sånn jeg føler meg etter noen dager her. For en slump penger mangler det heller ikke på tilbud fra kvinnemennesker, og heller tvilsomme kjønn, som vil være mor til mine barn. Antar det er derfor myntenheten er kalt Dong? Ja, jeg bet ikke på her heller gitt!
IMG_0058_1.jpg IMG_0056_1.jpg
IMG_3201.jpg

Skrevet av henninkm 05:21 Arkivert i Vietnam Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint