Reiseblogg fra Travellerspoint

Nord-Thailand & Bangkok

En helt annen person med müesli på tanken!

semi-overcast 36 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Ikke sitt med kaffekoppen i hånda, jeg har vært på matlagingskurs! Og ingen Espelid triks her i gården. Alt ble gjort fra scratch. Plukke råvarer på markedet, lage eget krydder og sauser (blant annet ved å stå med morter i over 30min, slitsomt) og mikse det hele sammen til noe spisbart. Nøktent og subjektivt må jeg si at det er noe av det aller beste jeg har smakt. Bare ikke gjør dere noe forventninger om oppdisking av retter senere i sommer. Som thaiene sier, det som læres i Thailand, blir i Thailand???
IMG_0558.jpg IMG_0574.jpg
Vi har forresten enda ikke forlatt Chiang Mai etter at vi kom tilbake etter biker-livet. Som om vi ikke var lei nok av motorsykkelryggen bestemmer vi oss for å være superturister og prøve ut elefantryggen også. Sammen med litt rafting, bambusflåte-tur, nattmarked og diverse dill får nok være nok og vi setter oss på toget mot Bangkok, med én dags stopp i Ayuthaya.
P1020554_1.jpg IMG_0416_1.jpg
Ayuthaya er nok et UNESCO World Herigtage sted her borte. Ikke rent få sånne steder har blitt svinset gjennom så langt på reisen, og for å være helt ærlig begynner og bli mer enn mett (enda mettere enn jeg later som å være etter en halv skive kokt torsk på julaften). Trenger man virkelig se 100 ruiner, 1000 Buddha’er eller 10 000 templer til med mindre det er noe ytterst spesielt? For meg er det mye mer interessant å ”gjøre ting” fremfor å ”se ting”. Uansett, det var den østrogenstyrte av oss som dro oss dit.
IMG_0605.jpg IMG_3191.jpg
Nuvel, endelig i BKK (Bangkok). Og godt er det. Særlig etter timer med jernhesten, thailandsk klasse 3. Var her en tur tidligere i vår, da på et helt annet budsjett, og byen har definitivt sjarm. Selv om selgerne til tider er slitsomme og jeg spør meg selv om hva vitsen er å spørre meg om jeg trenger tuk-tuk sekundet etter jeg trår ut av en taxi?

På det meste teller entourage’n oss 3, Kendra, Francine, Jarren, Adam, Adam, Adam og kjæresten til Adam. Ja, det var 3 stk av dem! Adam jeg reiste med i starten har nettopp sluppet ut etter 10 dager som monk. Ikke tull, men monk-tingen var tull derimot. Nr 2, Adam fra Gibbon Experience og vi bumper tilfeldig inni Adam #3, en vi kjenner fra Singa. Det er også sykt hvor mange personer man blir kjent med på veien man treffer om igjen. Folk jeg traff på Borneo treffer jeg igjen i Laos, fra Filippinene treffer jeg igjen i Kambodia, Malaysia i Thailand osv osv.

For de få av dere som har fulgt med her på siden, det var verken snipp, snapp eller snute på den eviglange kinavisum-jakten. La OL-fakkelen leve, jeg er inne – wuhu! Ved en feiltakelse tror jeg. Systemet var lagt opp slik at ved henting måtte man først betale, så hentet passet. Jeg gjorde også slik, men da jeg sto klar for å motta passet var det som vanlig ”problem”. Jeg satt til etter stengetid før jeg endelig fikk passet mitt tilbake – med visum. Jeg bryr meg ikke nevneverdig om hva de drev på med, men at det kan være så vanskelig...

Nå blir altså planen å reise rundt noen dager på egenhånd før jeg treffer resten av klassen fra BI i Beijing. Ellers kan dere allerede merke av 16.juli i almanakken, da stempler vi Noruega i passet:)

Planen:
13-20.juni Vietnam
20-21.juni Macao
21-25.juni Hong Kong
25.juni-16.juli Kina

P1020648.jpg P1020631.jpg P1020630.jpg IMG_3188.jpgIMG_0576.jpg
P1020628_1.jpg P1020617_1.jpg
IMG_3179_1.jpg IMG_0304.jpg

Skrevet av henninkm 10:26 Arkivert i Thailand Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint