Reiseblogg fra Travellerspoint

Thai Angles

Bikers for et par dager

semi-overcast 26 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Grenseovergang mellom Laos og Thailand må være noe av det mest latterlige jeg har vært borti. Kunne lett tatt med meg 10 elefanter, ræva full av opium eller en hel Al-Qaida-tropp uten å få en eneste mine skjært på tollernes fjes. Jeg valgte å smugle 6 Kinder Buenos og ble svett nok av bare det! Kanskje varmen?

Vi, oss to gutta, møter Stepanka i Chiang Mai (1,6mill) nord i Thailand. Vi runger enstemmig i for å sjekke ut livet på motorsykkelryggen noen dager. Siden all skilting er på thai (egne bokstaver), finner vi riktig riksveinummer og peiser på ut av storbyen. Etter vel 2 timer vender undertegnete hodet mot himmelen og stiller seg mer enn skeptisk til om trioen putrer avgårde i riktig himmelretningen. Riktig nok, feil vei! Ingen av oss har hale vi er villig til å stikke mellom beina, så istedenfor å ta en 180 grader svinger vi av riksveien og opp i fjellene. På langt nær noen short cut, men det ga oss en ypperlig mulighet til å ”bonde” med lokale, prøve ekte tradisjonell landsby-mat og beskue fantastisk natur.
IMG_3121.jpg IMG_0456.jpg

Vel oppe i den avsidesligende øde fjellheimen spretter det plutselig ut av ingensteds en vilt fremmed gjøgler ut i veien. Han snakker ikke et ord engelsk, og jeg kun 3 ord thai, likevel tar vi hintet om at han gjerne vil ha en haik. Selv om karen åpenbart neppe har 7 somre og 7 vintre i magan eller kan løpe til verdens ende på 10 sekunder, tenker jeg som Askeladd'n at hvis jeg drar han med meg har jeg kanskje sjans på prinsessen og halve kongeriket.

Karen spretter mer en villig oppå og tar et urovekkende fast grep rundt mageregionen. Ei heller tar det lang tid før jeg merker at min nyervervede ”eksosrype” har en frekk ånde og jeg er noe usikker på den gamle skrotten noen gang har vært i kontakt med såpe og vann. Noe jeg derimot kan konstatere er at hans edle deler tilsynelatende viser stor kjærlighet for den noe humpete veien...
P1020572.jpg

Det hele utformer seg til rene parodien da vi ikke er i stand til å bli kvitt ”Mr Hobo”. Uansett hva slags slu triks vi trekker ut av ermet finner han veien opp på setet bak meg. Etter vel 50km kommer luka vi lenge har lett etter, Mr Hobo må på bimmelim. Vi lar han såvidt sette i gang før det viner i dekkene og vi forsvinner i en røyk av støv og eksos. Frekt og uforskammet, men situasjonen krevde handling.

Videre oppe i fjellene blir det mørk og kaldt. T-skjorte og shorts duger definitivt ikke på sykkelryggen i over 2000 meters høyde.

Neste dag får vi konstatert noe vi har antatt lenge. Vår desorientert menneskelige GPS og kartet, som mer og mer ligner på noe laget i tegning, form og farge av en 10åring, har samarbeidsproblemer. Det fører til at vi noe ufrivillig havner i en kontrollpost på grensen til Burma. Noe som er halvveis no-go zone om dagen. Passet, ja det ble levert som pant for mopedene. Dette fører til senkete øyebryn hos gruppen grensepatrultører. Ikke skjønner jeg hvorfor, men uten pass er det tydligvis ”problem” å (og?) selv vende tilbake. Heldigvis har vi en i teamet med mer sjarm og større kløft enn deres kjære nordmann til å vri oss ut av situasjonen.

Dag 3 føler vi oss bokstavelig talt ett med sykkelsetet og jeg regner med at det var derfor Martin bestemmer seg for 2 ting. Første på morgenkvisten velger han å låse nøklene inn i rommet under setet på moped. Å få noen til å dirke en lås skulle vise seg vanskelig selv på den thailandske landsbygda. Så ”strike #2”, kun kilometre etter å ha fått start på doningen bestemmer mister Tjekkia seg for å utføre et ublidt møte med asfalten for så å forsvinne ut i periferien. Heldigvis fører det stort sett til kun matrielle skader og smadret selvtillit.
IMG_3156.jpg

Ellers vil jeg bare medele at jeg fortsatt er operativ på mitt norske nummer. De som ønsker seg en liten ting brakt hjem fra østen, kan jo kanskje tazte avgårde en liten sms - hint hint. Skulle nummeret tilfeldigvis være "borte" er det fortsatt 952 87 749:)

P1020579.jpg IMG_0519.jpg P1020584.jpg

Skrevet av henninkm 21:03 Arkivert i Thailand Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint