Reiseblogg fra Travellerspoint

Gibbon Experience

semi-overcast 28 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Måtte regelrett selge sjæla mi for å få råd til denne tilsynelatende overprisete ”experience’n”, men dæven døtte er det noe av det heftigst jeg har gjort.

Kort, Gibbon Experience foregår i Bokeo naturreservat vest i Laos, på grensen til Thailand. Et privat prosjekt for å prøve å forhindre avskogning, ulovlig hogst og ”slash n’ burn”(brenne skog for å lage rismark). Området er for stort for skogvokterne å overvåke og det trengs hjelp fra de lokale stammene i området. Med tiden skal hver dal ha en trehytte med utsikt over dalen. Hver stamme i området får en dal og en hytte å holde oppsyn med. For å få inn penger til prosjektet er hyttene åpnet for turister.

At pengene brukt går til et bra formål er vel og bra, men vi kom for en helt annen grunn. Området er nemlig dekket av jungel tettere enn den svarteste afro. For å gjøre det mulig å forflytte seg raskere enn en snegle er området dekket av et stor nettverk av kabler, fra fjelltopp til fjelltopp. Man bare hekter seg på kablen, noen over 500 meter lange og 150 meter over bakken, og rutsjer (hvis det er et bra norsk ord for ”glide”) over til andre siden. Heftig! Den raskeste oppnår man en hastighet på over 100km/t:o Og sikkerhet, ja det var ingen.

Kun Martin og jeg som tok oss råd (hadde lyst) å være i jungelen i 3 dager. Jeg mener, dette er langt utenfor allfarvei. Dag 1 startet med en 3 timers tur rett inn i skauen som neppe hadde vært mulig med noe annet enn en Landcruiser, ballongdekk og lavgir. Siden det er regntid og dårlig føre måtte vi flere ganger ut å dytte, og veien (hvis man kan i det hele tatt kalle det en sti) så humpete at selv en norsk velpolstret rumpe begynte å klage.
IMG_3016.jpg IMG_0133.jpg

Vi, 1 kanadier, 2 amerikanere, 3 briter og oss, starter omsider den siste vandringen inn i jungelen som ikke er mulig med bil. Kanadieren hadde forresten den verste munndiaré jeg har opplevd. Noe annet regntid betyr, igler. I hopetall! I starten prøver man febrilsk å knipse dem av før de suger seg fast. Etter en stund gir man bare f... og plukker av de blodsugerne som har satt seg fast den siste halvtimen. Og ja, de fester seg også på mer eller mindre spennende steder...
IMG_3083.jpg

Vi rutsjer oss opp i den første trehytten. Gleden blir dog noe kortvarig da første advarsel melder seg - slange. Og den er meget GIFTIG! Vår guide evakuerer oss øyeblikkelig. To netter i jungelen virket med et mer fryktinngytende enn først antatt.
IMG_0154.jpg

Vi bruker dagene på å rutsjer videre inn i jungelen mens vi på veien studerer dyrelivet, vakre vannfall, klatrer hule trær og leter etter dette beryktete gibbondyret. Gibbon er en helt spesiell type små aper og området skal visstnok være et av de beste stedene å finne de på. Vi så ingen:(
IMG_0198.jpg IMG_0165.jpg

Kvelden dag 2 begynte det å tordne og regne noe hinsides. Selv med lyn og nordavind fra alle kanter ”overbeviste” guiden oss at det var fullstendig trykt å rutsje. Altså, tjukke stålkabler hengende høyt over bakken, hva kan overhode skje???

Etter å ha fått varmen i kroppen igjen, ved hjelp av litt lokal whiskey, finner vi ut ved leggetid at det ikke er kun oss som liker å søke ly under taket oppe i trehytten. Hvertfall edderkopper større enn hånden, rotter, flaggermus og en god del kryp jeg ikke en gang vet navnet på er av samme oppfatning. Vi sover alle ”trygt og godt”.
IMG_0268.jpg IMG_0269.jpg

Så selv om sjæla ble solgt (fikk ikke så mye) er dette klart det beste så langt på reisen og noe som sent går i glemmeboka (noen som har en utgave?). Sjelden har jeg fått mer ”bang for the buck”.

IMG_0227.jpg IMG_0230.jpg IMG_3026.jpg IMG_3050.jpg IMG_3032.jpg IMG_3076.jpg

Skrevet av henninkm 03:36 Arkivert i Laos Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint