Reiseblogg fra Travellerspoint

Laos

Forelsket

semi-overcast 25 °C
Se Reiserute på henninkm's reisekart.

Si forvel til smog, millioner av mopeder, mobildekning og innpåslitne selgere og si ”sábqai-dii” (hallo) til frisk luft, gjestfrihet og fantastisk natur. Ja det er rett og slett bare å lene seg tilbake(hva nå man måtte sitte i), landet er fantastisk. Ryktebørsen sier at selv om gutta regjerer landet offisielt skal ryktene ha det til at det kvinnene som virkelig styrer showet (pøh). Trist er det på bakgrunn av å velge dårlige naboer har blitt et av verdens mest bombete land.
IMG_3000.jpg

Ok, litt tilfeldig at vi havnet i Laos. Planen var egentlig å stikke til Thailand etter Kambodsja. Hjulene ble imidleritid fulle av kjepper da vi finner ut at tjekkerne kun kan forlate Kambodsja med fly. Lang og merkelig historie. Billigste billett sier Laos og våre reiseplaner ble fort endret. Helt tilfeldig og intetanene finner vi ut på flyplassen at vi er på samme fly som Kendra, Francine og Yuri, som vi egentlig hadde sagt ”See u never” til kvelden før. At flyet hadde fått et Dash-8 til å se ut som flyvende juvel får heller bli en annen historie.
I påvente av alle ”tuk-tuk”-sjåførene skal løpe deg ned utenfor flyplassen spenner vi fast sekken og gjør oss klare for gå inn i løvens hule. Men ingenting skjer. Riktignok er det et par ”tuk-tuk”-karer her, men de løfter ikke finger. Dette er synomymt for landet, slappere og mer laid back enn undertegnete. Virkelig (signifikant)forskjellig fra nabolandene.
IMG_2915.jpg IMG_2946.jpg

Hovedstaden Vientiane (200 000 innb) får selv Trøkstad til å virke metropolisk, så vi henger oss på de 3 jentene og setter kursen fort nordover mot Luang Prabang. Veistrekket mellom Vientiane og Luang Prabang er noe av det mest spektakulære jeg har opplevd. Utrolig vakker natur med imponerende kalksteinsklipper (begynner nesten å føle meg litt gammel over å bli så oppspilt over natur). Vi gjør et stopp omtrent halvveis på et sted vi har hørt mye om. Eller, stedet gir jeg f.. i, det er noe helt annet vi stopper for. Her kan man låne seg tube og seile nedover elven. Best av alt er at det er en bar i hver sving. Turen nedover elven tar 2 timer hvis man tar den non-stop. Unødvendig å si ble det neppe satt noen ny ”raskest-ned-elva-rekord”. Henning likte seg.
IMG_2897.jpg

Det er ikke vanskelig å bruke 3 dager i vakre, rolige Luang Prabang. Vi besøker fantastiske vannfall, imponerende grøtter og selvfølgelig et par templer før nesa vendes mot den thailandske grensen. Bussturen er noe som sent går i glemmeboka. Vi møter opp ved planlagt avgang og oppdager at den spliter nye bussen vi ble lovet ligner like mye som Big Mac’n gjør på bildet. Siden det er god plass i bussen sier vi jaja og hopper inn. Tiden går og bussen fylles sakte med sikkert opp, for det meste av andre turister (som er like sjokkert). En time etter avtalt tid starter sjåføren opp kjerra, men ikke tro det betyr at turen starter. Sjåføren hadde forresten åpenbart fått i seg et par opium ekstrakter. En lokal famile dukker opp og skal tydligvis ha med både seg selv og den nyinnkjøpte sofa’n inn på den allerede overfylte minibussen(folk må stå). Med diverse sirkustriks er vi endelig klare for avgang, tror vi. Men nok en lokal skal med, akkompangert med sine 3 høner. 1,5 time etter opprinnelig avgangstid er vi endelig ute på veien. Etter diverse breakdowns og stopp uten noen form for logikk ender vi opp med å bruke 16 timer på rundt 30 mil, reising i Laos er treigt! Men med den siste plata til Jack Johnson snurrende i lommedisco’n forsvant timene nesten like fort som damene på byen (tolk den dit dere vil).

Og forresten, jeg skal aldri mer klage over norske riksveier...
IMG_3015.jpg

IMG_2959.jpgIMG_0091.jpg IMG_2974.jpg IMG_2994.jpg IMG_0037.jpg IMG_2946.jpg

Skrevet av henninkm 05:14 Arkivert i Laos Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint